Известие

Collapse
No announcement yet.

смес от полу и пълна синтетика = ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ако скоростната е карана на сухо или е с маслото от завода от преди 20 години ,нито ново масло нито каквито и да е добавки ще и помогнат.
    аз слушам едни истории как първите 15-20 минути сменят скоростите с 2 ръце и то сега лятото, направо им се чудя на акъла на тия хора.
    точка

Comment

Мисля,че е най-добре ,да не сменяме маслата.
      Даже е хубаво да сипем вода в картера/по-евтино е от М10 Д/
      Колеги,стига простотии.
      Производителите на масла,се съобразяват с производителите на двигатели,и обратно.
      Наистина-все е масло,значи маже/създава изолиращ триенето филм/.Ама то и лайното маже-дайте да серем в картера,и после да плюем производителя,че не е лайноустойчив двигателя.
      Съжалявам,че може би съм остър и дързък,ама козата си сака пърч.
      Не мисля,че маслото,което доливате е адекватно.Мое мнение.
      За разлика от Москвича и Беларуса,Алфа Ромео нямат куплунг за оръдие и не стават за самоходна гаубица по време на война.Кофти.Ама е истина.
      Грижете се за колите си според предписанията на производителя,а не ексериментирайте.
      Инженерите от Алфа Ромео са малко по-умни от нас,и затова са посочили този лубрикант,а не кой- да - е - друг.

Comment

Първоначално публикувано от riddick Покажи съобщение
        Мисля,че е най-добре ,да не сменяме маслата.
        Даже е хубаво да сипем вода в картера/по-евтино е от М10 Д/
        Колеги,стига простотии.
        Производителите на масла,се съобразяват с производителите на двигатели,и обратно.
        Наистина-все е масло,значи маже/създава изолиращ триенето филм/.Ама то и лайното маже-дайте да серем в картера,и после да плюем производителя,че не е лайноустойчив двигателя.
        Съжалявам,че може би съм остър и дързък,ама козата си сака пърч.
        Не мисля,че маслото,което доливате е адекватно.Мое мнение.
        За разлика от Москвича и Беларуса,Алфа Ромео нямат куплунг за оръдие и не стават за самоходна гаубица по време на война.Кофти.Ама е истина.
        Грижете се за колите си според предписанията на производителя,а не ексериментирайте.
        Инженерите от Алфа Ромео са малко по-умни от нас,и затова са посочили този лубрикант,а не кой- да - е - друг.
        Приемаме, че това все едно аз съм го писал и продължавам!
        Особено в скоростните кутии, маслото трябва строго да е от вида посочен от производителя. Те са доста по-сложни от моторите и колкото и да е невероятно, едно неподходящо масло може както да увеличи рязко разхода от голямо съпротивление, но при добро мазане, така и пак да увеличи разхода, но освен на гориво и на циментацията на лагерите!
        И в двата случая е
        Накратко, цитирам един от инженерите в Милано, " бензин сипвайте от където искате, но масло слагайте само, каквото е препоръчано "!!!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Добре де не ми се карайте, питам само
          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
            Добре де не ми се карайте, питам само
            Ми ние отговаряме!
            Нали още не те биеме!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Добре де..като стана дума за скорости, аз все треперя като сменям масло на скорости. То винаги остават около 200 грама масло вътре, които няма как да бъдат източени...та питането ми е: Пречи ли това минимално количество от старото масло на новото масло с което се смесва след наливането му?
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                Не ми е за 2та литра дето са ~30 лв но съм чувал доста случаи при които след смяна на маслото в скоростите почват да вият още повече
                Другия вариант е да сипя от руските добавки
                Да вземи си Хадо ще видиш че има ефект
                Със смяна на маслото нищо няма да се оправи...
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

абе ако е заминала циментацията, няма добавка която да спаси положението.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    абе ако е заминала циментацията, няма добавка която да спаси положението.
                    Особено на боксера, с тоя диференциал смятан през 1971 година за кола 900 кила и 90 коня, дето сега е 1200 кила и 129 коня. Ражда диференциала като стой та гледай и няма какво да те спаси, злато ако ще да му сипваш вътре.
                    145 1.7 16V Boxer

Comment

Working...
                    X